Boekingsovereenkomst wordt bemiddelings-overeenkomst

De BBZ heeft een nieuwe bemiddelingsovereenkomst (voorheen de boekingsovereenkomst) opgezet samen met boekingskantoren, een groep van scheepseigenaren en een jurist.  De reden hiervoor is dat door de richtlijn pakketreizen (opgesteld door de Europese commissie)  klanten beter beschermd zijn bij het boeken van een pakketreis of een samengestelde reis. De organisator van de reis heeft daardoor meer verantwoordelijkheden. In veel gevallen ligt de rol van organisator bij de scheepseigenaar. Het is belangrijk dat er een overeenkomst is die de verantwoordelijkheden tussen de scheepseigenaar en het boekingskantoor goed beschrijft.

Een pakketreis is een combinatie van reisdiensten zoals een zeiltocht in combinatie met een overnachting. Schepen die meerdaagse vaartochten aanbieden vallen dus onder de pakketreis richtlijn. Alleen dagtochten, zonder aanvullende reisdiensten, vallen hier niet onder.

Het is van belang om de huidige overeenkomst na te lopen of deze wel voldoet aan de eisen van de pakketreis richtlijn of indien nodig een nieuwe overeenkomst af te sluiten!

De nieuwe versies van de bemiddelingsovereenkomst staan op de website van de BBZ  met een toelichting waarin beschreven wordt wie in welke situatie verantwoordelijk is.

Kijk voor vragen over de bemiddelingsbijeenkomst op onderstaande youtube video of op de website van de BBZ

Staat jouw vraag over de nieuwe bemiddelingsovereenkomst daar niet tussen? Mail naar brenda@debbz.nl