Rijkswaterstaat doet Driebondsbrug toch een enkele keer open

Rijkswaterstaat gaat de Driebondsbrug in het Eemskanaal op vrijdag 27 mei openen voor pleziervaartuigen. Dat maakte de beheerder van de overweg over het Eemskanaal vrijdagochtend bekend. De brug wordt tussen 14.00 uur en 14.30 uur geopend voor schepen met een staande mast. Daarnaast zijn er nog geen plannen voor een reguliere bediening van deze brug.

De beslissing van Rijkswaterstaat volgt op kritiek vanuit de Groninger pleziervaart en ondernemers die deels afhankelijk zijn van inkomsten van de boten die de route naar open zee gebruiken. Een week geleden trok de Statenfractie van de VVD aan de bel bij het provinciebestuur en Rijkswaterstaat over de situatie.

De Driebondsbrug gaat sinds februari van dit jaar alleen op afspraak open voor bijzondere transporten en zeeschepen. De brug gaat niet meer open voor reguliere scheepvaart. Softwareproblemen in de aansturing van de brug zijn daar de aanleiding voor. De brug kan niet meer veilig open, zonder dat er monteurs en verkeersregelaars aanwezig zijn bij de overweg van de oostelijke ringweg over het Eemskanaal.

BBZ
EOC