Gorch Fock eerder naar huis vanwege olie lekkage

Het Tall Ship “Gorch Fock” keerde eerder dan gepland terug naar zijn thuishaven in Kiel. Volgens de marine was er een olielek in het hydraulische systeem van de koppeling.

Volgens de Duitse marine zijn er geen aanwijzingen voor schade aan de koppeling. In het gebied van de transmissie zijn op een gegeven moment kleine hoeveelheden hydraulische olie ontsnapt, aldus een woordvoerder van de Duitse marine. Het Tall Ship was ’s ochtends nog op eigen kracht onderweg en zou oorspronkelijk pas donderdagmiddag aankomen. Uit voorzorg werd de bark de haven in gesleept.

De 89 meter lange bast was jarenlang volledig onder handen genomen en had in de loop der jaren herhaaldelijk de negatieve krantenkoppen gehaald. De renovatie kwam op veel plaatsen neer op nieuwbouw. De kosten voor de renovatie stegen van de aanvankelijk geplande 10 naar 135 miljoen euro. Het schip is sinds november weer in de vaart.

Afbeelding: Felix Koenig, Wikimedia CC BY-SA 2.5

EOC
BBZ