Sail on Course mogelijk genomineerd voor Maritime Innovation Platform Award

Een van de hoogtepunten op het Maritime Innovation Platform op 9 juni in Dordrecht, is de uitreiking van de Maritime Innovation Platform Award. Via een pitch zullen de genomineerden de aanwezigen proberen te overtuigen van het belang van hun innovatie. Een vakjury heeft drie innovaties genomineerd, maar een vierde genomineerde wordt gekozen door u, het publiek. De kanshebbers worden de komende tijd aan u voorgesteld in de Schuttevaer.

Opleiding tot Deksman Zeilvaart van Sail on Course.
Het programma van Sail on Course is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Maritieme Academie Harlingen. Sail on Course biedt als eerste een lesprogramma aan voor de opleiding tot Deksman in de Zeilvaart. Nieuwe Europese opleidingseisen schrijven voor dat de traditionele maat in de beroepschartervaart plaatsmaakt voor een deksman. Kon je voorheen zonder vooropleiding deel uitmaken van de scheepsbemanning, binnenkort is een training vereist. Docent Peter Lock, die al sinds 2005 basistrainingen voor de beroepszeilvaart geeft, anticipeert nu met zijn lesprogramma op de Europese standaarden voor de basisopleiding veiligheid voor deksmannen.

Het programma is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Maritieme Academie Harlingen. Gestreefd wordt naar erkenning door de overheid van Sail on Course als opleider tot deksman. De eerste contacten met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zijn gelegd, in samenspraak met de Belangenvereniging Beroeps Zeilschippers.

Lees het gehele artikel op de bron: Schuttevaer, alleen voor abonnees

Kijk hier voor meer info over het Maritime Innovation Platform

BBZ
EOC