Soeverein wordt zeilende loungeclub

Vanaf 1 juli is de volledig gerenoveerde Soeverein weer in de vaart. De nieuwe eigenaar van de Soeverein wilde het bestaande schip ombouwen tot een schip met een modern lounge-interieur. “Corona was een zware tijd voor de Hollandse zeilvloot, maar als iets ons deze tijd heeft geleerd, is dat de behoefte om samen te zijn op een duurzame manier alleen maar is toegenomen.” zegt Pouwel Slurink van NAUPAR.

De Soeverein in haar oude kleuren

Volledige renovatie
Het schip wordt momenteel volledig opgeknapt en men is begonnen met de motoren, de zeilen en alle andere delen van het schip die vervangen of hersteld moesten worden. Op dit moment wordt hard aan het interieur gewerkt. NAUPAR heeft zich hier intensief mee beziggehouden wat heeft geleid tot een andere aanpak dan gebruikelijk. “Over het algemeen staat het schip centraal, gaat het om het zeilen en de beleving op het water. Maar wij zien dat onze gasten, zeker sinds corona, veel behoefte hebben aan samen zijn. Daarom hebben we gastvrijheid, genieten en relaxen als uitgangspunt genomen bij de inrichting van dit schip”, aldus Pouwel Slurink van NAUPAR. Het imposante schip wordt uitermate comfortabel ingericht, zodat gasten optimaal kunnen ontspannen en plezier maken.

Veel aandacht voor comfort
Er is tijdens dit project bewust gekozen om samen te werken met partijen uit de hospitality branche, en er is veel aandacht besteed aan de keuze van kleuren, materialen en meubelen. Robuuste tafels, waar je met het hele gezelschap eindeloos aan kunt zitten, eten, borrelen en praten. Comfortabele stoelen en banken, die uitnodigen om samen tijd door te brengen en heerlijke day-beds, voor een dutje tussendoor of om lekker te zonnen. Als het schip helemaal klaar is, is ze aan de buitenkant stralend blauw, en ook benedendeks komt er veel blauw terug, afgewisseld met hout en messing. Deze kleuren en materialen dragen bij aan het gezellige beachclubgevoel en geven ook een nautisch tintje aan het geheel.

Het 58 meter lange schip biedt plaats aan 150 personen bij dagtochten en 44 gasten met overnachting

Wil je het schip zien? Op deze website staan de eerste impressies van de Soeverein.