Terugblik op de Zeilvaart Reünie van 30 april

Op zaterdag 30 april heeft de reünie voor de chartervaart eindelijk plaats kunnen vinden. De genodigden en gasten scheepten tussen 1 uur en half 2 ’s middags in op de Veerman van Kampen, waarna, na een welkomstwoord  door de voorzitter STZR, de reünie werd gestart met een lezing over de geschiedenis van de chartervaart door Frits Loomeijer. Dit werd een interactief geheel doordat de aanwezige gasten commentaar en aanvullingen gaven op de getoonde beelden en verhalen door Frits. Grootste verrassing voor alle toehoorders was om te ontdekken dat het beginpunt van de chartervaart toch vér voor de 70-er jaren van de vorige eeuw lag!

Daarna gingen de trossen los. Of er door de gasten veel van de prachtige natuur in de IJsseldelta die aan de salonboot  “Veerman van Kampen” voorbijtrok, kon worden genoten, is maar de vraag. Vele (ex) charterschippers waren druk met elkaar aan de praat. Voor sommigen na een weerzien van soms wel enkele decennia. Men vond het jammer dat niet meer betrokkenen en belangstellenden van deze gelegenheid gebruik hadden gemaakt om elkaar weer te ontmoeten. Het idee werd geopperd om in de toekomst meer van dit soort evenementen te organiseren om zodoende het contact met elkaar te kunnen blijven houden. Bij deze roept het huidige bestuur van de STZR een ieder die zich aangesproken voelt dan ook op om contact op te nemen (info@zeilvaart-reunie.nl óf www.zeilvaart-reunie.nl ). Bij voldoende enthousiasme en bereidwilligen die het stokje willen overnemen, zou dit een reële mogelijkheid kunnen zijn.

Het weerzien werd na afmeren aan de kade in Kampen, afgesloten met een Captain’s dinner en onder muzikale begeleiding van een leuk bandje , kwam er rond 10 uur ’s avonds  een einde  aan de reünie.

Het bestuur wil hierbij alle sponsoren van harte bedanken voor het mogelijk maken van dit evenement. Met name de hoofdsponsor van de reünie willen zij graag vermelden: Olivier Vermeer. Zonder  hem en alle charterkantoren, verzekeringsmaatschappijen en scheepswerven die een bijdrage hebben geleverd was dit evenement niet mogelijk geweest.

Namens het bestuur STZR, Dorine Kreuwels; voorzitter

Afbeelding: Frits Loomeijer geeft een lezing, foto’s: STZR