Provincie Groningen heeft nieuw vlaggenschip: de “Ecolution”

De provincie Groningen krijgt een nieuw vlaggenschip. Tot begin 2017 was dat de tweemaster Voorwaarts Voorwaarts, die dat jaar uit de vaart werd genomen. Maar nu komt daar een hypermoderne vervanger voor: de “Ecolution”, het zeilschip op waterstof dat werd ontworpen door Wubbo Ockels.

In 2014, na het overlijden van Wubbo Ockels, werd de Ecolution overgenomen door de werf NG Shipyards uit Lauwersoog. Deze heeft flink geïnvesteerd in het schip en bouwde het met subsidie verder om tot waterstof-aangedreven schip.

Deze werf heeft de Ecolution nu voor 600.000 euro verkocht aan de Provincie Groningen, dat het schip met Lauwersoog als thuisbasis wil houden en het als vlaggenschip wil gaan gebruiken, voor promotionele doeleinden, in samenwerking met mede-sponsor Gasunie, zo meldt maandag het Dagblad van het Noorden. (alleen voor abonnees)

BBZ
EOC