SV Kwai — Zeilende vrachtvaart op de Marshalleilanden

Het zeilende vrachtschip SV Kwai is sinds januari 2021 eigendom van de Republiek der Marshalleilanden (RMI), als onderdeel van de doelstelling om de eilandenarchipel tegen 2050 een netto-nuluitstoot van broeikasgassen te bereiken. Deze veelzijdige RMI-inspanning wordt ondersteund door de Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (de Duitse internationale ontwikkelingsorganisatie bekend als GIZ) en het Duitse ministerie van Milieu. De Marshall Islands Shipping Corporation heeft SV Kwai tussen september en december 2020 voor vier maanden gecharterd om zijn capaciteit en zeewaardigheid in eilandwateren te testen.

De SV Kwai is 43 meter lang met een breedte van 7 meter, steekt 3 meter diep en heeft een tonnage van 179 RT. Ze is kits getuigd. Hoewel uitgerust met een hoofdmotor en generator, is het doel om 90% van de tijd onder zeil te varen.

Hieronder een korte video over SV Kwai en de klimaatstrategie van het KMI 2050.