Hoe benut je de wind voor koolstofarme scheepvaart?

Guillaume Le Grand was al van kleins af aan onder de indruk van de kracht van de wind. Nu 39 jaar oud, heeft Le Grand die kracht aangewend in een opkomende trans-Atlantische rederij die windenergie gebruikt in plaats van fossiele brandstoffen. TransOceanic Wind Transport (TOWT), begonnen in 2009, vaart langs vijf nautische routes, waaronder regelmatige trans-Atlantische overtochten, om goederen te vervoeren, variërend van wijn tot cacaobonen.

Als oprichter en president zei Le Grand dat de door wind aangedreven, koolstofvrije schepen van het bedrijf zich richten op high-end klanten die klimaatpositief willen zijn. Door slimme volgsystemen te gebruiken, stelt de TOWT klanten in staat hun zendingen te volgen en te weten hoeveel koolstofmijlen ze besparen door traditionele schepen die fossiele brandstoffen gebruiken te vermijden.

“Nu de druk om op te treden tegen de klimaatverandering toeneemt, denk ik dat de scheepvaart aan de vooravond van een revolutie staat”, zei hij. “Het vervuilende karakter van grootschalige beroepsvaart is iets dat we op den duur gewoon niet meer kunnen.”

Vanaf 2019 bedroeg de waarde van de wereldwijde scheepvaart naar schatting $ 14 biljoen, met meer dan 11 miljard ton goederen die elk jaar per schip worden vervoerd. De overgrote meerderheid van deze scheepvaart wordt aangedreven door diesel en naar schatting draagt ​​de scheepvaartindustrie voor 3 procent bij aan de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. Historisch gezien, zei Le Grand, hebben maritieme bedrijven zich voornamelijk gericht op het zo goedkoop mogelijk leveren van leveringen, ongeacht de kosten voor het milieu. Zonder enige regelgeving met betrekking tot oceaanvervuiling had de industrie weinig gevolgen.

Maritieme bedrijven hebben zich primair gericht op het zo goedkoop mogelijk leveren van leveringen, ongeacht de kosten voor het milieu. Maar te midden van een wereldwijde druk om de uitstoot te verminderen, begint de industrie te veranderen. “We merken dat onze klanten vinden dat hun producten het waard zijn om op een betere manier vervoerd te worden”, zegt Le Grand.

“Er is genoeg gelogen door de scheepvaart”, zei Le Grand. “Je kunt geen groene verf aanbrengen op grootschalige scheepvaart, gezien de manier waarop die vervuilt, en we hebben niet nog eens 10 jaar dat we er niets aan doen.”

Verzending op een zeilschip is kosten concurrerend. Het biedt daarbij ook een extra klimaatvoordeel dat onze klanten waarderen. “We hebben meer dan 18 zeilschepen gebruikt sinds we begonnen, met een lengte van 20 tot 45 meter met een laadvermogen tussen 10 en 100 ton”, zei Le Grand. “We hebben meer dan duizend ton vracht vervoerd en ongeveer 1500 ton CO2 bespaard. In de loop der jaren hebben we gedefinieerd wat de ideale scheepsgrootte is, de benodigde bemanningsgrootte en de routes die werken op basis van seizoenen en weer en de commerciële beperkingen van de klanten.”

Lees het gehele artikel op de bron: Greenbiz

Afbeelding: De van oorsprong Nederlandse logger Gallant vaart ook voor TOWT