Haven van Hindeloopen niet voor charterschepen in het hoogseizoen: juni, juli en september

De haven van Hindeloopen is een leuke bestemming voor de kleinere chartervaart. De Vereniging Hindelooper Haven heeft een aantal jaren terug de afspraak gemaakt dat voor charterschepen in het hoogseizoen en op zaterdag en zondag geen ruimte is in Hindeloopen. Dit vanwege de drukte met jachten en de beperkte ruimte. De periode hoogseizoen was juni, juli en augustus.

Dit jaar is dhr. Griek de nieuwe havenmeester en deze heeft aan een aantal schippers laten weten dat deze periode was veranderd naar 1 mei t/m half september. Na contact met Paul Medendorf, voorzitter van de Vereniging Hindelooper Haven blijkt dit een misverstand en blijft het hoogseizoen beperkt tot juni, juli en augustus. Daarbuiten is er ook op zaterdag en zondag geen ruimte voor charterschepen in Hindeloopen.

Wanneer je Hindeloopen wilt aandoen moet je wel even bellen naar de havenmeester, dit ivm de beperkte capaciteit qua charters. Omdat de haven in het verleden problemen heeft gehad met overlast door jongeren van charterschepen zijn dergelijke groepen volgens dhr. Griek minder welkom Wanneer je je aanmeldt zal hij dan ook vragen wat voor groep je aan boord hebt.

EOC
BBZ