Accijnsvrije HVO nu verkrijgbaar bij Atalante in Hoorn

In de media en bij verschillende organisaties wordt er veel gesproken over de verduurzaming van de bruine vloot. Atalante Scheepsbenodigdheden en Bunkerstation B.V. in Hoorn loopt daar mee voorop en komt nu met accijnsvrije (rode) Ssynfuel en Neste oftewel “HVO100”. In 2021 werd alleen al met de Neste brandstof 48.699 kg CO2 bespaard in het eerste jaar van verkoop. Atalante hoopt dit te verveelvoudigen met Ssynfuel en Neste in 2022.

Ssynfuel Diesel is net als Neste een HVO100. HVO staat voor ‘Hydrotreated Vegetable Oil’. Deze super schone dieselbrandstof is geproduceerd op basis van met waterstof behandelde plantaardige oliën en restafval. Het getal ‘100’ achter HVO geeft aan dat het gaat om een alternatieve brandstof van hoge kwaliteit in de meest pure vorm, namelijk 100 procent, dus niet gemixt.

Ssynfuel is een ‘EN15940 genormeerde brandstof’ en goedgekeurd door fabrikanten als Daf, Volvo Scania en Mercedes

Varen op HVO100 van Ssynfuel biedt veel voordelen. Het belangrijkste is de CO2-reductie tot wel 90 procent. Verder is uitstoot van schadelijke emissies zoals fijnstof, koolwaterstof, stikstofoxiden, koolmonoxide en PAK’s vele malen lager. Dat is beter voor de lokale luchtkwaliteit en tevens goed voor de motor, want filters en injectoren blijven langer schoon. De alternatieve brandstof is hierdoor eveneens uitstekend geschikt voor werkzaamheden in gesloten ruimtes.

  • Ssynfuel Diesel kan in elke dieselmotor worden gebruikt, zonder dat er een aanpassing voor nodig is en is hiermee ook toepasbaar voor oudere motoren.
  • Ssynfuel is een droge brandstof. Dat houdt in dat het vrijwel geen waterdeeltjes bevat en ook geen toegevoegde biodiesel. Hierdoor verkleint de kans op bacteriële verontreiniging.
  • De brandstof kan lange tijd worden opgeslagen zonder verlies van kwaliteit of opname van water.
  • Tenslotte is de brandstof geschikt voor temperaturen tot -22 °C en biologisch afbreekbaar.

Kortom; Atalante Scheepsbenodigdheden en Bunkerstation B.V. hoopt hiermee een substantiële bijdrage te leveren aan de verduurzaming van de vloot.

BBZ
EOC