Amasus Shipping tekent overeenkomst met bound4blue voor WASP op de M/V EEMS Traveller

Het M/V EEMS Traveller, eigendom van de Nederlandse reder Amasus Shipping, gaat de kracht van wind benutten. Het stukgoederenschip met een lengte van 91 meter zal tijdens een havenbezoek in 2022 worden uitgerust met twee 17 meter hoge eSAILs ®. Een soortgelijke eenheid werd in december 2021 door bound4blue geïnstalleerd op M/V La Naumon.

De eSAILs ® zullen naar verwachting de brandstofkosten van het 2.850 dwt-schip en de jaarlijkse CO2-uitstoot met maximaal 30 procent verminderen op gunstige handelsroutes. De installatie zal ook de Energy Efficiency Existing Ship Index (EEXI) van het schip verlagen en de Carbon Intensity Indicator (CII) verbeteren, waardoor het verder voldoet aan de IMO-maatregelen die gericht zijn op het verminderen van de koolstofintensiteit van de internationale scheepvaart.

Over Bound4blue
Bound4blue ontwikkelt moderne geautomatiseerde, door de wind ondersteunde voortstuwingssystemen als een kant-en-klare oplossing voor alle reders en rederijen die de brandstofkosten en de uitstoot van vervuilende stoffen willen verlagen. Het bound4blue eSAIL ® -systeem is een optimale oplossing om brandstof te besparen en emissies te verminderen: volledig geautomatiseerd, lage kosten, weinig onderhoud en eenvoudige installatie aan boord. Het bedrijf, opgericht in 2014 met een duidelijke visie op hernieuwbare energie toegepast op maritiem transport, heeft momenteel haar hoofdkantoor in Cantabrië (Spanje), met kantoren in Barcelona en Singapore. In 2021 heeft het bedrijf zijn eSAIL ® -systeem op twee schepen geïnstalleerd en heeft het aanvullende overeenkomsten getekend met andere reders om het systeem in 2022/3 uit te breiden naar hun vloten. De eSAIL® zijn een uitgewerkte versie van Cousteaus ‘TurboSails’ die hun liftwerking halen uit een onderdruk in de cilinder.