Zero-emission Bulker Design krijgt AIP van Lloyd’s Register

Classificatiebureau Lloyd’s Register (LR) zei dat het Approval in Principle (AIP) heeft toegekend aan de Noorse reder Egil Ulvan Rederi AS voor zijn emissievrije zelflossende bulkcarrier op waterstof, With Orca. Het is de bedoeling dat het schip een langlopend transportcontract aangaat met vrachteigenaren Felleskjøpet Agri en Heidelberg Cement.

With Orca zal volledig emissievrij zijn in alle operaties. Het zal worden aangedreven door waterstof, dat in gecomprimeerde vorm aan boord wordt opgeslagen, en de waterstofverbrandingsmotor zal worden geoptimaliseerd voor meer efficiëntie. Het schip krijgt ook een brandstofcelsysteem voor energieproductie bij lage belasting. Een aanzienlijk deel van de energie die nodig is om het schip van 88 m/5.500 ton te laten werken, wordt rechtstreeks uit de wind gehaald door middel van twee grote rotorzeilen (Fletner rotors). Het schip heeft ook de mogelijkheid om overtollige energie op te slaan in batterijen.

Ivar Ulvan, eigenaar en projectmanager van Egil Ulvan Rederi, zei: “Het ontvangen van de AIP van Lloyd’s Register is een belangrijke mijlpaal voor ons. We werken al meer dan 1,5 jaar aan het project en de AIP bevestigt dat we goede ontwerpkeuzes hebben gemaakt in ons streven om een ​​veilig, efficiënt en haalbaar concept te creëren.”

Mark Darley, LR Marine en Offshore Director, zei: “LR is verheugd te zijn geselecteerd voor dit eerste project ter wereld dat gebruik maakt van verschillende alternatieve voortstuwingstechnologieën. Door onze gedegen risicoanalyse geven we graag een principiële goedkeuring voor het gebruik van waterstof als duurzame en veilige oplossing voor de voortstuwing van schepen.”

Lees het gehele artikel op de bron: Marinelink