Komt er een korenmolen op het Kaapsduin van Terschelling?

De skyline van Terschelling terugbrengen zoals die tussen 1721 en 1841 was. Dat wil de Stichting Korenmolen West-Terschelling met de herbouw van een korenmolen op de Kaapsduin bij West-Terschelling. Het idee ontstond toen een aantal Terschellingers er achter kwamen dat er vroeger een molen op de duin stond. “Dat zijn mensen die enthousiast zijn over de techniek van molens”, zegt Stephan Valk, die penningmeester is van de stichting.

De initiatiefnemers willen er een producerende molen van maken, zodat bijvoorbeeld de bakkers op het eiland geen meel meer van de vaste wal hoeven te halen. Daarnaast moet het een trekpleister voor toeristen worden en een educatieve locatie.

Draagvlak
De stichting is nu bezig om draagvlak op het eiland te creëren . Dat doen ze onder meer door het verspreiden van flyers met hun plannen. “We willen kijken hoe het valt in de gemeenschap”, zegt Valk. Nu is al zeker dat niet iedereen de plannen van de stichting ziet zitten. “Het is zonde om op deze mooie duin iets neer te zetten dat er ooit een paar eeuwen geleden stond en dat er allang niet meer is. Het voegt niets doe. Dus niet doen, niet bouwen hier”, zegt omwonende Marike Roos.

Lees het gehele artikel met video op de bron: Omroep Friesland

Info en afbeelding: Korenmolen WestTerschelling

BBZ
EOC