De Oosterschelde gaat in 2023 een epische wereldreis maken

De 3 mastschoener Oosterschelde heeft voor 2023 een nieuwe epische reis in de plannen gezet: de ‘Darwin200 Global Voyage’. Deze reis, die is opgedeeld in 32 verschillende etappes, zal plaats vinden van 2023 tot 2025. Het wordt een ontdekkingsreis naar verschillende exotische plekken, in het voetspoor van Charles Darwin. De reis volgt de reis van de HMS Beagle, waarmee Darwin voer in 1831. Zijn ervaringen op deze reis leidde tot het boek Darwin’s Journal of Researches, en later het vernieuwende ‘The Origin of Species‘.

DARWIN200 is een samenwerkingsverband die de erfenis van Charles Darwin wil benutten, mensen wil inspireren tot een passie voor de natuur en inspanningen voor natuurbehoud over de hele wereld te bevorderen.

De reis van de Oosterschelde gaat via de Canarische eilanden en de Kaap Verden naar Rio de Janeiro, Buenos Aires, Port Stanley, Kaap Hoorn, verschillende plaatsen in Chili, de Galapagos eilanden, Paaseiland, Tahiti, Tonga, Fiji naar Nieuw Zeeland en Austral¨i¨é. Vandaar zeilt ze terug, weer langs Kaap Hoorn, de Falkland eilanden, South Georgia en Kaapstad. Daarbij worden onderweg nog enkele kleinere Oceaan eilanden aangedaan.

Onderzoek naar natuur en milieu
Aan boord van de Oosterschelde doen jongeren onderzoek en experimenten en geven ze lezingen. Mentoren zoals een groep wereldberoemde wetenschappers en lokale NGO’s worden aan de deelnemers gekoppeld, delen hun netwerk, geven feedback en ondersteunen de training van alle deelnemers.

De inschrijving voor de verschillende etappes is onlangs begonnen. En zoals gebruikelijk bij de Oosterschelde wordt van de gasten verwacht dat ze met de professionele bemanning meehelpen om de zeilreis te laten slagen.

Wereldreizen met de Oosterschelde
De Rotterdamse driemaster Oosterschelde is het grootste gerestaureerde zeilschip van Nederland. De voormalige vrachtschoener werd van 1988 – 1992 museaal gerestaureerd en vaart sindsdien over de hele wereld. Het schip maakte reizen naar zowel de Noordpool als naar Antarctica en zeilde al tweemaal eerder rond de wereld. Kapitein/directeur is Gerben Nab.

Kijk hier voor meer info

Of kijk de trailer voor deze reis hieronder

BBZ
EOC