Swan Expeditions koopt tweemastschoener Noorderlicht

Swan Expeditions uit Akkrum was al enige tijd op zoek naar een tweede schip om de capaciteit voor haar expeditie-zeiltochten te vergroten. Nu heeft ze de tweemastschoener Noorderlicht overgenomen. Het schip is bekend vanwege de arctische zeiltochten rond Spitsbergen.

Swan expeditions exploiteert al langer de Wylde Swan. Op dit schip worden onder de naam ‘Masterskip’ school-op-zeeprogramma’s aangeboden én expeditiereizen. Deze zijn echter al enige tijd volgeboekt en er zijn op dit moment wachtlijsten. De schoener Noorderlicht vaart sinds 1993 expedities bij Spitsbergen en in de winter zal het schip nu ook met scholieren van Masterskip oceaan oversteken gaan zeilen. De eerste reis zal met leerlingen naar Spitsbergen voeren, daar brengen ze de laatste week van de reis door. Ook wordt er weer een expeditieprogramma in het poolgebied aangeboden in de zomerperiode.

De komende weken ligt de Noorderlicht in de haven van Harlingen. Daar worden de nodige aanpassingen gedaan en wordt er gevaren met leerlingen van de zeevaartschool. Begin februari gaan de trossen voor langere tijd los en koerst de nieuwe aanwinst richting de poolcirkel.

Het schip krijgt een nieuwe naam: de Reade Swan.

Kijk hier voor meer info

EOC
BBZ