DynaProa als zeilend vrachtschip

Het streven om de scheepvaart koolstofarm te maken is een probleem en de huidige voorstellen om windaandrijving toe te voegen aan bestaande tankers en containerschepen kunnen slechts een deel van het probleem oplossen – de industrie zal verder moeten gaan. Argo Engineering is continu op zoek naar innovatieve oplossingen voor dit soort problemen.

Als gedachte-experiment heeft Argo een voorlopige interne ontwerpstudie uitgevoerd op een ‘DynaProa’. Met behulp van onze kennis van moderne square-rigs en multihulls hebben we twee oude concepten samengebracht en de 21e eeuw in getrokken. De prauwen in de Stille Oceaan zijn snel, efficiënt, licht met een symmetrische voor-achterkant. De voor-achter symmetrie is ook duidelijk in de Dynarig. Is dit hoe de duurzame toekomst van de scheepvaart eruit zal zien?

De medewerkers van Argo Engineering hebben uitgebreide ontwerp- en bouwervaring in de superzeilsector en brengen dit naar de windschipindustrie. Ons begrip van aerodynamica, constructies en een verscheidenheid aan materialen stelt ons in staat om windvoortstuwing te integreren in nieuwe schepen en oude vloten.

Kijk hier voor meer info over Argo Engineering