Bijmengverplichting biobrandstof binnenvaart jaar uitgesteld

Nederland voert de CO2-reductieplicht voor brandstofleveranciers aan de binnenvaart pas in 2023 in. Dat hebben minister Barbara Visser en staatssecretaris Steven van Weyenberg van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) besloten. Eerder zou deze verplichting al in 2022 ingaan. De binnenvaartbranche, bunkeraars en verzekeraars hebben zwaar gelobbyd om in invoering uit te stellen. Met name schippersvereniging ASV heeft meerdere malen de problematiek van ‘vieze’ fame en het gevaar op vastlopende motoren aangekaart.

Volgens de bewindsvrouw is er nog te weinig bekend over de risico’s die het bijmengen van met name afgewerkte frituurolie (FAME) voor scheepsmotoren betekenen. Ook hebben de bunkeraars aangegeven dat er bunkertoerisme zou ontstaan door de prijsverschillen.

De afgelopen weken heeft BLN-Schuttevaer, samen met het CBRB en het IVR en ASV, bij het ministerie aangegeven dat het onderzoek naar biobrandstoffen zoals uitgevoerd door de NEN, nog onvoldoende duidelijkheid gaf of biobrandstof verplicht kon worden zonder risico’s met betrekking tot de veiligheid op het water.

Lees het gehele artikel op de bron: Schuttevaer

EOC
BBZ