Tweede zeilende vrachtschip voor Grain de Sail op ontwerptafel

“Het Sail 2 Grain-project begon een jaar geleden”, vertelt Loys Leclercq, scheepsarchitect van L20naval, bij Mer et Marine. “We begonnen met het hervatten van een deel van de detailstudies van het eerste schip, de Grain de Sail, daarna werkten we verder aan het voorlopige ontwerp van het tweede schip”.

De chocoladefabriek van Morlais zet zijn zeilavontuur voort, dat begon in 2020 met het eerste 24-meter lange schip gebouwd door Alumarine. Deze, momenteel in New York, heeft al verschillende transatlantische oversteken gemaakt. “Ons doel is om 100% van onze grondstoffen per zeil te vervoeren”, legt Stefan Gallard, Marketing Director van Grain de Sail à Mer et Marine, uit. “Momenteel hebben we een nieuwe chocoladefabriek in aanbouw in Duinkerken. Om die te kunnen leveren hebben we naast Morlaix een transportcapaciteit nodig van zo’n 1000 ton per jaar.

Vandaar de wens om een ​​grotere zeilboot te bouwen, L20naval en het Grain de Sail-team namen de tijd om de ervaringsfeedback van de eerste zeilboot te reflecteren en te analyseren. Dit schip wordt een ​​schoener van 52 meter lang en 11 meter breed. Het schip krijgt een transportcapaciteit van 250 pallets. de masthoogte wordt 50 meter en het krijgt 1200 m2 zeiloppervlak, “zelfs effectief bij lichte wind”. Alle soorten tuigage kwamen aan bod, van Solid Sail tot Dynarig, inclusief kites. Uiteindelijk is er gekozen voor een klassiek schoenertuig. “Voor de romp hebben we staal overwogen, maar aluminium bleek effectiever te zijn in het voldoen aan de beperkingen van de lading en de afmetingen.

De plannen zijn klaar, Grain de Sail zou binnenkort de winnende werf voor deze nieuwbouw moeten aankondigen. “We hopen komend voorjaar met de bouw te starten en kunnen eind 2023 van start gaan”, zegt Stefan Gallard.

Lees het gehele artikel op de bron: Meretmarine