Transport van humanitaire vracht met zeilend vrachtschip Grain de Sail

In samenwerking met de in New York gevestigde NGO Afya Foundation bereidt zeilend vrachtschip Grain de Sail zich voor om humanitaire vracht naar de Dominicaanse Republiek te vervoeren. Op 6 december 2021 worden 20 pallets met ongebruikte medische apparatuur opgehaald bij ziekenhuizen in New York op de zeilboot geladen. Ze zullen rechtstreeks naar de Dominicaanse Republiek worden vervoerd waar een lokale NGO: MOSCTHA, ze zal gebruiken in hun ziekenhuis en mobiele kliniek om medische zorg te verlenen aan kansarme gemeenschappen genaamd Bateyes.

Met de eerste expeditie die medio december 2021 uit New York vertrekt, willen Sail’s Grain, Afya en MOSCHTA een reguliere humanitaire route lanceren tussen de Amerikaanse oostkust en de Dominicaanse Republiek. Er zijn twee expedities per jaar gepland. Met de ervaring van de Afya Foundation in het verzamelen van ongebruikte medische benodigdheden, de expertise van Grain de Sail in het vervoeren van goederen over de oceanen met het zeilende vrachtschip, evenals de kennis van MOSCHTA in het distribueren van deze benodigdheden naar gemeenschappen in nood, is deze samenwerking in overeenstemming met de waarden die alle economische of humanitaire structuren van vandaag zou moeten aandrijven: zorgen voor mensen en zorgen voor de planeet.