Tall Ship Races 2022 op de Noordzee

Tijdens de Tall Ships Races 2022 komt de internationale vloot van Tall Ships en Small Ships terug naar de Noordzee. Van 7 juli-7 augustus bezoeken ze Esbjerg, Harlingen, Antwerpen en Aalborg.

Het evenement zal een welkome terugkeer zijn voor alle vier de gasthavens. De serie tochten zal de Tall Ships laten zeilen van Esbjerg, Denemarken, zuidwaarts door de Noordzee naar Harlingen, Nederland, als onderdeel van een opwindende Race One. Hierna zullen ze genieten van een prachtige Cruise-in-Company etappe verder naar het zuiden naar Antwerpen in België. Race Two brengt de vloot van Antwerpen, België, terug naar het noorden over de Noordzee naar Aalborg, Denemarken, voor de laatste Sail bijeenkomst.

Harlingen als finishplaats
Op 14 juli 2022 zullen de schepen Harlingen aandoen. Harlingen is een van de oudste zeehavens van Nederland. Het is de thuishaven voor zeegaande trawlers en een grote traditionele zeilchartervloot. De stad heeft een geschiedenis die duizend jaar teruggaat. Bezoekers en Tall Ships werden zeer hartelijk ontvangen toen ze aankwamen in de haven voor de spectaculaire finale van de Tall Ships Races 2018.

Meer over de Tall Ship Races vind je hier

Meer over Tall Ship Races Harlingen vind je hier

Afbeelding: Sailtraining International

BBZ
EOC