Sailwise zoekt Schipper en Maat voor seizoen 2022

De rolstoeltoegankelijke klipper Lutgerdina van Sailwise gaat volgend jaar weer varen. Daarvoor dienen nog twee vacatures te worden ingevuld, namelijk die voor Schipper en Maat. Het werken op de Lutgerdina is de leukste baan die je kan bedenken. Actief, afwisselend, in de buitenlucht en met een groot beroep op je organisatietalent en improvisatievermogen. 

SailWise is al meer dan 45 jaar de enige aanbieder in Nederland van uitdagende watersportvakanties voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Zeilen is het middel, het doel is een vakantie waarbij iedereen wordt uitgedaagd om actief en zo zelfstandig mogelijk bij te dragen aan het reilen en zeilen van het schip.

Voor de historische tweemastklipper Lutgerdina zijn we op zoek naar een enthousiaste schipper die leiding geeft aan een team van professionele bemanning en vrijwilligers. Samen dragen jullie zorg voor een geslaagde actieve zeilvakantie voor onze gasten. Ook zijn we op zoek naar een enthousiaste maat die samen met de andere bemanningsleden zorgt voor een geslaagde ervaring voor de gasten.

Zeilvakanties met tweemastklipper Lutgerdina

Over de Lutgerdina
De Lutgerdina is een tweemastklipper gebouwd in 1897, bijna 34 meter lang, volledig aangepast voor mensen met een beperking en geschikt voor 20 gasten. Vanuit de thuishaven Enkhuizen wordt er van april t/m oktober gevaren over het IJsselmeer, de Waddenzee en de Friese meren. De Lutgerdina vaart afwisselend met groepen die zelf mensen meenemen voor de verzorging van de deelnemers en met individuele deelnemers, waarbij de ADL hulp verzorgd wordt door een zevental vrijwilligers.

Kijk hier voor meer info over de klipper Lutgerdina

Op de Lutgerdina krijgt iedereen de mogelijkheid om te helpen bij het zeilen. Van jou en de andere bemanningsleden wordt verwacht dat je goed op alle situaties anticipeert, oog hebt (of ontwikkelt) voor wat iemand kan en daar dan ook gebruik van maakt. Je spreekt de gasten op een leuke en stimulerende manier aan en hebt aandacht voor een ander. De gezelligheid, openheid en het wederzijds respect is niet alleen een belangrijke reden waarom mensen graag met SailWise op vakantie gaan, maar ook waarom vrijwilligers zich graag voor SailWise inzetten. 

Bekijk hier de Vacature voor Schipper

Of bekijk hier de vacature voor Maat