Schiermonnikoog verhoogt toeristenbelasting met 10 %, maar niet voor schoolreisjes

De gemeenteraad van Schiermonnikoog heeft een fors hogere toeristenbelasting goedgekeurd, maar houdt schoolreisjes daarbij buiten schot. De verhoging van de toeristenbelasting, van 1,69 euro naar 1,86 euro voor een overnachting, ging dinsdagavond niet zonder slag of stoot. Oppositiepartij Ons Belang vond dat de belastingverhoging evenrediger verdeeld moest worden over bewoners, forensen en toeristen.

Schierbiza’
Wethouder Johan Hagen zei dat het college na lang nadenken hierop uitgekomen was. Er zijn extra inkomsten nodig om de zelfstandigheid en de voorzieningen op het eiland te waarborgen. Van de 90.000 euro meeropbrengst worden broodnodige ambtenaren betaald.

‘Samen voor Schiermonnikoog’ kwam met een motie om voor schoolreisjes in groepsaccommodaties de toeristenbelasting minder te verhogen. Burgemeester Ineke van Gent sprak haar steun hiervoor uit. Het eiland moet geen ‘Schierbiza’ worden, zei zij.

BBZ
EOC