SAILCARGO kondigt de MAMBA aan bij COP26

Na jaren van bouw aan ’s werelds allereerste emissievrije, houten vrachtschip genaamd Ceiba, hebben CEO Danielle Doggett en het team van SAILCARGO Inc. plannen aangekondigd voor MAMBA. De aankondiging werd vandaag gedaan tijdens het evenement van de Conference of Parties (COP) 26 van de Verenigde Naties in Schotland.

Danielle Doggett, de oprichter en CEO van SAILCARGO Inc. stelt in Conscious Connection Magazine: “Dit is de eerste keer dat ik deze dingen tegen een journalist zeg, maar ik geloof dat dit schip, nu het is aangekondigd, de onbetwiste leider in schone scheepvaart wereldwijd zal zijn. We zijn een emissievrij bedrijf en we willen een snel groen zeilschip.”

De CEIBA wordt momenteel gebouwd

CIEBA in 2022 onder zeil, de MAMBA in ontwikkeling.
SAILCARGO’s eerste schip genaamd Ceiba zal in 2022 varen. Op dat moment zal het 45 meter lange schip ongeveer 10 containers aan vracht kunnen vervoeren en zal het naar verwachting 100 jaar zeewaardig zijn (met het juiste onderhoud). Deze kleine stap naar een toekomst vol schone zeevracht staat in de schaduw van de grootste vrachtschepen van vandaag. Grote vrachtschepen kunnen bijvoorbeeld meer dan 20.000 zeecontainers vervoeren, hebben een levensduur van 20-30 jaar en verbranden vaak bijna 2.000 ton fossiele brandstoffen per dag (of 63.000 gallons), volgens Freight Waves.

De aankondiging van MAMBA is een grote stap voorwaarts voor zowel SAILCARGO Inc. als voor de schone scheepvaartindustrie. Wanneer gebouwd is zal het nieuwe schip, vernoemd naar de snelste dodelijke slang ter wereld, het enige emissievrije zeeschip van deze omvang zijn. MAMBA bevindt zich momenteel in de ontwerpfase en trekt klanten en investeerders aan. Het MAMBA-concept wordt aangepast vanuit bestaande, zeegaande schepen en zal de huidige technologie gebruiken. De bouw van de MAMBA zal zo’n twee jaar in beslag nemen.

Ook andere zeilende vrachtschepen in ontwikkeling
“Er zijn andere schepen in ontwikkeling, één daarvan is Oceanbird genoemd”, zei Doggett, verwijzend naar een Zweeds schip dat tegen 2024 door Wallenius en Alfa Laval moet worden gebouwd. “Ze hebben enorm veel geld en ze kunnen sneller ontwikkelen dan wij. Maar het punt is dat hun schip, volgens onze interne berekeningen, ongeveer 10 ton fossiele brandstoffen per dag zal gebruiken.”

Maltese Falcon sold by Burgess | SuperYacht Times
Dynarig op de Maltese Falcon

Er is al lang een beweging in de scheepvaart om brandstof te besparen. De Oceanbird levert bijvoorbeeld 90% brandstofbesparing op. “Wij besparen niet op brandstof”, zegt Doggett. “We doen niet aan slow steaming. Dat kan me niet schelen, want we willen een agressief, emissievrij schip dat snel is.”

Dijkstra Naval Architects werken mee
“We zijn in gesprek met de ontwerpers om er zes te bouwen, maar we beginnen met één”, zei Doggett. “Toen ik met de ontwerpers sprak, liet ik ze zien dat de tuigage een bewezen ontwerp is dat al op twee privéjachten is geplaatst: op de Maltese Falcon en de Black Pearl. Dit zijn de schepen die de MAMBA hebben geïnspireerd. Dus zullen we dezelfde technologie voor de tuigage gebruiken, het DynaRig. Die twee jachten zijn geweldige prestatiemachines.”

Lees het gehele artikel op de bron: Conscious Connection Magazine

Bekijk hier de site van SAILCARGO