Amazone organiseert benefiet vaartocht voor vrijwilliger organisaties

Vorig jaar te midden van de Corona crisis heeft Erica Bijl het prachtige klassieke schip de Amazone gekocht. Na een jaar vol ontberingen, investeringen en hard werken is het schip inmiddels omgetoverd tot een prachtig evenementen schip.

De Amazone ligt al 25 jaar in het Pontegat naast de roei en zeilvereniging in Rotterdam. De Veerhaven met haar maritieme chique uitstraling vormt daarmee de uitvalsbasis voor de evenementen welke aan boord gehouden kunnen worden. Je ziet de Amazone regelmatig tijdens live verslaggeving omdat ze op zo’n prominente plek gelegen is, maar dat ze ook voor huwelijken, bedrijfsfeesten en dansfeesten kan worden gehuurd is nog niet zo bekend.

De Corona maatregelen hebben een flinke aanslag gepleegd op de exploitatie van de onderneming, hoe wrang ontvangt Erica geen enkele overheidssteun als startende ondernemer zonder referentie omzet. Ook voor de speciale “bruine vloot” regeling komt zij niet in aanmerking “Inmiddels zit mijn hele pensioen erin” aldus Erica, “maar het feit dat ik dit prachtige schip in de vaart kan houden en behouden voor de toekomst, maakt alles goed. Ik geniet er iedere dag van en wil dat gevoel aan boord graag delen met andere. Inmiddels heb ik een mooi team van jongelui om me heen en een hele fijne Schipper, die net als ikzelf het schip een warm hart toe dragen”.

“Naast een leuke programma voor deze winter willen wij graag iets terug doen voor de vele vrijwilligersorganisaties in Rotterdam die het extra zwaar hebben gehad in de Corona tijd. Op 11 december 2021 zal er daarom een benefiet vaartocht worden gevaren waar organisaties zonder winstoogmerk, zich voor mogen aanmelden. Tijdens deze tocht worden de vrijwilligers van deze organisaties in de watten gelegd, met door sponsoren bijeengebrachte middelen waarmee de lunch en drank worden gefinancierd. Daarnaast ontvangen de deelnemers een goody-bag met producten van diverse bedrijven in Rotterdam. Het schip en de bemanning worden beschikbaar gesteld door ons”, aldus Erica.

Er is ruimte voor 125 mensen en wij nodigen graag organisaties uit om een korte pitch te schrijven, met een uitleg over de doelstelling van de organisatie, uit hoeveel mensen de organisatie bestaat en waarom juist hun vrijwilligers een ‘verwendag’ hebben verdiend.

De uitvoering van deze benefiet vaartocht is mede in handen van stagiaires van Rotterdams scholen die mee zullen beslissen in het selectieproces en uitvoer zullen geven aan deze dag in het kader van een stage opdracht.
De pitch mag verstuurd worden naar info@de-amazone.nl onder vermelding van Benefiet vaartocht.

Bedrijven die graag een bijdrage willen leveren aan deze dag, in de vorm van financiële ondersteuning voor het verstrekken van een heerlijke lunch en drankjes aan de vrijwilligers, die in het zonnetje worden gezet, of graag artikelen willen doneren voor de goody-bag, die aan het einde van de dag wordt meegegeven, worden ook van harte uitgenodigd om te reageren.

Voor meer info over de Amazone kijk je hier

Foto gemaakt door Will Ontijd

BBZ
EOC