Broken Jug in Harlingen officieel geopend: “It is so well-situated at the edge of the sea”

Het 14 meter hoge kunstwerk Broken Jug in Harlingen is dinsdagavond officieel geopend en in het licht gezet. Het grote kunstwerk van de wereldberoemde beeldend kunstenaar staat bij de Tjerk Hiddessluizen en wordt gezien als een ‘landmark’. Er zijn wel wat jaren overheen gegaan, maar er is tevredenheid over het feit dat het kunstwerk nu zijn plek heeft gekregen in de Friese havenstad.

Joop Mulder heeft er zijn best voor gedaan
Oud-burgemeester Roel Sluiter van Harlingen en ook oud-wethouder van Harlingen Hein Kuiken waren er als eerste bestuurders bij betrokken. Ze zijn beide blij dat het uiteindelijk gelukt is om de Broken Jug, die ooit voor een honkbalstadion in Amerika bestemd was, voor Fryslân te behouden.

Met name ook omdat Joop Mulder, de man van Oerol en later Sense of Place die begin dit jaar is overleden, er zo zijn best voor heeft gedaan. “Hij nam de broken jug naar elk overleg onder zijn arm mee” zegt Sluiter. Hij zou volgens Kuiken heel tevreden zijn over de plek en met name dat het gelukt is de Jug een plek aan de Friese Waddenkust te geven.

Lees het gehele artikel met video op de bron: Omroep Friesland

Afbeelding: screenshot uit video

BBZ
EOC