Elf dagen stremming Lorentzsluizen om storingen aan te pakken

De scheepvaart moet rekening houden met volledige stremming van de Lorentzsluizen van zaterdag 13 november 6.00 uur tot 24 november 2021 22.00 uur. Met uitzondering van donderdag 18 en vrijdag 19 november. Deze twee dagen zijn ingepland om eventuele resterende werkzaamheden af te ronden. Als deze niet nodig zijn, wordt het bedienen van sluizen en bruggen (tijdelijk) hervat. De scheepvaart kan omvaren via het Stevincomplex.

Storingsgevoeligheid aanpakken
De werkzaamheden zijn vooral gericht op het terugdringen van de storingsgevoeligheid van de bruggen en de sluis. Hiervoor worden onder meer sensoren aangebracht, nieuwe bedieningssoftware geïnstalleerd en nieuwe camera’s opgehangen en aangestuurd. Deze nieuwe camera’s geven de bedienaar een beter zicht op het schutten, waarbij ook de nieuwe keersluizen te zien zijn.

Foto: Rijkswaterstaat

BBZ
EOC