Schuttevaer verwacht dat Ketelbrug bereikbaar blijft ondanks vaarverbod

De Ketelbrug is volgens een tekening van Rijkswaterstaat twee jaar lang nauwelijks bereikbaar voor het scheepvaartverkeer. BLN-Schuttevaer, de belangenorganisatie van binnenvaartschippers, verwacht dat het niet zo’n vaart loopt. Windplan Blauw bouwt 24 windmolens in het IJsselmeer. Daarvoor is een groot deel van dat IJsselmeer vanaf begin 2022 gedurende twee jaar verboden gebied voor scheepvaartverkeer.

Tekening
Rijkswaterstaat publiceerde in de Staatscourant een kaartje, waaruit blijkt dat de Ketelbrug vanuit het IJsselmeer alleen te bereiken is door vlak langs de Noordoostpolderdijk te varen. Gevraagd naar een toelichting op die tekening geeft Rijkswaterstaat geen reactie.

Andries de Weerd is regiocoördinator van BLN-Schuttevaer. Hij kent de tekening. „Er is in het begin heel veel weerstand geweest tegen de windmolens vlakbij de brug”, legt hij uit, „Na bezwaren van ons is er voor één windmolen uit het oorspronkelijke plan geen toestemming verleend. We vonden dat die te dicht bij de Ketelbrug kwam. Ik denk dat het daardoor nu in de praktijk wel meevalt.”

Ontevreden
Wel is Schuttevaer ontevreden over het gedurende twee jaar volledig afsluiten van het gebied langs de IJsselmeerdijk. Rijkswaterstaat stelt dat de belangenorganisaties van vissers en scheepvaart niet hebben gereageerd op dat plan. Andries de Weerd ontkent dat.

De belangenorganisaties hebben volgens hem alleen geen zienswijze ingediend. „Wij vinden Windplan Blauw niet leuk, maar we hebben indertijd gezegd: volgens de prognoses en de onderzoeken lijden wij er geen schade van. Als we nu, op dit moment, nog bezwaar gaan maken, dan moeten we naar de rechter en dan betaal je dik geld.”

Lees het gehele artikel op de bron: De Drontenaar

Afbeelding: Het gebied waar volgens Rijkswaterstaat het vaarverbod voor twee jaar geldt. (Staatscourant)

EOC
BBZ