‘Laat zien wat je van plan bent’

Iemand postte een verhaaltje op Facebook. Over een hachelijke situatie tussen een jacht en een veerboot. Eric de Groot las de post en bij toeval kwam dat ter sprake op de brug van een veerboot, twee dagen later, toen hij daar werd uitgenodigd tijdens een overtocht naar Terschelling.

Op het jacht
“Verdomme Gert, hij komt recht op ons af! Gas nou, verdikkeme, Gert! …O, dat scheelde maar een haartje, pas op, de hekgolf, hou je vast. Gert, rustig maar, het ging goed. Dit kan toch niet? Zitten ze daar soms aan de Beerenburg? Of staat de autopilot aan en zitten ze grappen te maken? In 40 jaar tijd nog niet eerder meegemaakt. Hier gaan we werk van maken. Die veerboot hoort hier helemaal niet te varen!” Grote schrik, de veerboot mist het jacht op twee meter. Ging maar net goed.

Op de veerboot
“Wat doet dat jachtje daar, strijken? Duiken zo het Fransche Gaatje wel in. O, niet dus. Nu draait ie om. Hou hem in de gaten. Nu gaat ie weer naar buiten. OK, ze zien ons. Jemig nee, ze draaien weer. Hou hem in de gaten. Ze gaan nog voor ons langs ook. Ja, hij zit daar, de mast zie ik daar aan bakboord”.

De crew haalt opgelucht adem. Ruim vijfentwintig meter tussen hen en het jachtje. Ging maar net goed. En meteen klaar voor de volgende. Want daar gaat een motorjachtje dwars over de geul en er komt een Urker aan. Die hebben altijd haast. Houden ze op het motorjacht alleen rekening met de Urker of ook met de veerboot?

Lees het gehele artikel op de bron: Zeilhelden

Afbeelding: zeilhelden

BBZ
EOC