VLN is nieuwe TVL

Voor ondernemingen met een groot omzetverlies is er een mogelijkheid om ook in Q4 subsidie aan te vragen. Deze subsidie heet VLN (Subsidie Vaste Lasten voor onder andere Nachtsluiting) en is opgezet voor bedrijven die door de verplichte nachtsluiting geraakt worden, maar de regeling is ook te gebruiken door ondernemers met minimaal 50% omzetverlies.

Een aantal voorwaarden:

  • “Een onderneming of groep verbonden ondernemingen verwacht minimaal 50% of meer omzetverlies in het vierde kwartaal (Q4 2021).”
  • “De verwachte omzet in het vierde kwartaal (Q4 2021) wordt vergeleken met het vierde kwartaal van 2019 (Q4 2019) of met het eerste kwartaal van 2020 (Q1 2020). De ondernemer kan een van deze referentiekwartalen kiezen.”
  • “Een onderneming of groep verbonden ondernemingen heeft in het tweede en derde kwartaal van 2021 (Q2 en Q3) TVL aangevraagd en toegekend gekregen. Is dat niet het geval, dan kan de onderneming of groep verbonden ondernemingen geen aanspraak maken op de VLN. TVL Q3 2021 is aan te vragen tot 29 oktober 2021, 17:00 uur.”
  • “De VLN subsidieregeling wordt nu verder uitgewerkt en zo snel mogelijk aan de Europese Commissie voorgelegd. Afhankelijk van Europese goedkeuring, wordt de VLN in de tweede helft van november geopend. De VLN is dan via RVO aan te vragen.”

Alle voorwaarden voor deze subsidie zijn te vinden op de website van de Rijksoverheid en op de website van de RvO:
Subsidie Vaste Lasten voor onder andere Nachtsluiting (VLN)

Of hier: Subsidie Vaste Lasten voor onder andere Nachtsluiting (VLN)

Deze pagina’s en dus ook de voorwaarden worden momenteel nog regelmatig bijgewerkt. Wil je op de hoogte blijven van de regeling en wanneer deze wordt opengesteld?

Meld je aan via deze link van de RvO.