Rijkswaterstaat begint met online aanmelden voor brug- en sluisbediening

Vanaf 1 november 2021 biedt Rijkswaterstaat schippers en verladers een nieuw online aanmeldsysteem waarmee zij snel en efficiënt een brug- of sluispassage kunnen aanvragen buiten de reguliere openingstijden om.

Bij steeds meer bruggen en sluizen bestaat al langer de mogelijkheid om te passeren door middel van ‘bediening op afroep’. Vanaf 1 november kunnen schippers hun wensen voor extra openingen en passages voortaan online doorgeven. Daardoor is het mogelijk om de vaarroute en de laad- en losmomenten vooraf zo nauwkeurig mogelijk in te plannen. Ook recreanten kunnen gebruikmaken van het systeem.

Het nieuwe online aanmeldsysteem maakt een einde aan de verschillende manieren van aanvragen die de laatste jaren naast elkaar bestonden. Het is duidelijker en eenvoudiger om met 1 systeem te werken. Het afgelopen jaar heeft Rijkswaterstaat geruime tijd getest met het systeem bij de Prinses Margrietsluis. Die periode is succesvol geweest. Daarom kan het aanmeldsysteem per 1 november breder uitgerold worden.

Vanaf 1 november 2021 gaat het systeem live en kunnen schippers hun extra openingsverzoeken via de website Vaarweginformatie indienen. Op deze pagina zijn ook altijd alle actuele bedieningstijden van de bruggen en sluizen in Nederland terug te vinden.

Lees het gehele artikel op de bron: Rijkswaterstaat

EOC
BBZ