Harlingen krijgt verrassingsbezoek van tien tallships

De Willemshaven in Harlingen kreeg donderdagmiddag een verrassingsbezoek van tien tallships. De boten zijn onderdeel van Race of the Classics, een jaarlijkse zeilwedstrijd voor ‘Young Professionals’ van toonaangevende bedrijven.

De race startte woensdag in Rotterdam en over een paar dagen is de finish in Amsterdam. Het plan was om tussen Vlieland en Terschelling door te gaan, maar een groot deel van de deelnemers had te maken met zeeziekte en dus gingen ze al bij Den Helder de Waddenzee op.

“Ik vond het fantastisch, maar hebben ook mensen minder mazzel gehad met de zeeziekte”, zegt één van de deelneemsters. “Het was een behoorlijk wilde Noordzee”, zegt een andere deelneemster. “Er zijn behoorlijk wat goed misselijk geworden. Ik heb zelf van één tot twaalf uur gekotst.”

Nu weer de vaste wal onder de voeten is geen overbodige luxe. Maar de stad verkennen zit er niet in. “Ik ben drie jaar geleden geweest. Ik heb het hier al een keer gezien. Nu eerst tijd voor een borrel.”

De organisatie van de wedstrijd had volgens de gemeente pas op woensdag aangegeven dat ze zouden komen. “Ja, dit is een heel leuke verrassing. Dit is eigenlijk Harlingen op zijn best. Dit is een gemeente waar de lijntjes kort zijn, dus als zo’n verzoek binnenkomt dan is het meteen: ja!”, zegt burgemeester Ina Sjerps.

Lees het gehele artikel met video op de bron: Omroep Friesland

BBZ
EOC