Scholen werken samen met SAIL Den Helder 2023

Scholieren uit Den Helder en omgeving mogen meewerken aan het organiseren van SAIL 2023. Met een handtekening op de boot naar Texel bezegelden vijf vertegenwoordigers van SAIL Den Helder 2023, SAIL Academy Den Helder en scholen uit de Noordkop de samenwerking voor het komende zeilfestijn in Den Helder, schrijft Regio Noordkop. De scholen en SAIL 2023 hebben twee jaar de tijd om zoveel mogelijk jongeren te betrekken bij de activiteiten.

Jongeren kunnen als trainee meevaren aan boord van één van de tall ships via de organisatie Windseeker, maar ook als vrijwilliger helpen bij de organisatie van Sail. De organisatie benadrukt dat er ruimte is voor jongeren “met minder kansen of jongeren met een handicap”. De Nederlandse maritieme traditie is altijd een leerschool geweest jonge mensen in Nederland en daarom vindt de organisatie het belangrijk om samen te werken met de scholen in de Noordkop. “We proberen jong talent en Sail met elkaar te verbinden door opdrachten en stages te regelen” vertelt initiatiefnemer Mardi Bos.

Arian Minderhoud, bestuurder van SAIL Den Helder 2023, hoopt op een verbetering ten opzichte van de samenwerking in 2017: “Ik hoop dat we het nóg beter kunnen doen dan in 2017, voornamelijk omdat we nu een jaar eerder beginnen en dus meer tijd hebben om alles te organiseren.”

SAIL 2023 zal de zesde keer zijn dat er een SAIL-evenement in Den Helder plaatsvindt. De laatste editie in 2017 trok 350.000 bezoekers en werd gecombineerd met de Marinedagen. In 2023 fungeert Den Helder tijdens de SAIL als het startpunt voor de Tall Ships Races van dat jaar. Daarbij zullen verschillende schepen van Den Helder via Hartlepool in het Verenigd Koninkrijk en Fredrikstad in Noorwegen uiteindelijk naar Lerwick (de Shetland-eilanden) zeilen.

Het evenement vindt plaats van 29 juni tot en met 2 juli 2023.

Lees het gehele artikel met video op de bron: Regionoordkop

Afbeelding: de Morgenster uit Den Helder, afbeelding: Sail Den Helder

EOC
BBZ