De Waddenrace is terug

HARLINGEN – Zaterdagochtend om acht uur, in het weekend van 6 en 7 november, gaat de 26e editie van de Nationale Waddenrace van start, vanuit de haven van Harlingen.

De deelnemers moeten de havens van Den Oever, Oudeschild (Texel), Vlieland en Terschelling aandoen, in willekeurige volgorde. Aan de hand van weersvoorspelling en getij kiezen de schippers hun route. “In de vroege uurtjes van de zondagochtend verwachten we de winnaar terug in Harlingen”, aldus het bestuur.

In voorgaande edities van de race wisten de deelnemende schippers zich te onderscheiden door hun kennis van het wad, het uithoudingsvermogen van hun bemanningen en een optimale inzet van de vaareigenschappen van hun schepen. Zeilen op de Waddenzee met historische schepen, het is een ambacht dat niet verloren mag gaan. Hiermee geven de schippers een proeve van hun kunnen.

Na de wedstrijd liggen de schepen afgemeerd aan de kade bij havencafé Het Brouwdok in Harlingen. Op zondagavond vindt daar de prijsuitreiking plaats. Ook die van de Slag in de Rondte, die de week daarvoor wordt gezeild. De ska-reggae-funky-soul-formatie The Roosterz uut Drenthe zorgt voor een spetterende seizoensfinale.

De wedstrijd is te volgen via een blog op de Facebookpagina van de Waddenrace en op de website waddenrace.nl, ook voor inschrijven.

Foto: Waddenrace

BBZ
EOC