Slag in de Rondte van 1 t/m 5 november

De Slag in de Rondte wordt dit jaar gevaren van 1 tot en met 5 november vanuit Harlingen. De Slag in de Rondte is een jaarlijkse zeilwedstrijd met traditionele zeilschepen over de Waddenzee. Het oorspronkelijke doel van de wedstrijd is het ambacht van manoeuvreren op zeil te behouden.

De wedstrijd start vanuit Harlingen en daarna kunnen er op de wadden punten behaalt worden met verschillende vaardigheden. De route kan zelf gekozen worden, maar het gaat er om zonder motor gebruik de volgende havens (soms de boeien ervan) aan te doen: de Cocksdorp, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en Noordpolderzijl.

Degene met de meeste punten en de snelste tijd wint de wedstrijd.

Kijk hier voor meer info

Afbeelding: Dolf Siere maakte de poster voor ‘de Slag’

EOC
BBZ