Race of the Classics voor Young Professionals gaat 13 oktober van start

Op woensdag 13 oktober gaat de Race of the Classics voor Young Professionals van start in de haven van Rotterdam. De ROTCYP werd jaarlijks door zo’n 680 jonge talenten gevaren aan boord van 23 klassieke zeilschepen in allerlei soorten en maten. De editie van 2020 kon niet doorgaan door Corona. Dit jaar komen er 11 zeilende schepen aan de start met zo’n 250 deelnemers, die dinsdagavond in de Leuvehaven aan boord komen. Omdat het lang onduidelijk was of de RORCYP kon doorgaan hebben veel schepen gekozen voor andere zeiltochten in deze periode.

De Young Professionals nemen deel aan een zeilrace op de Noordzee. De vloot vertrekt vanuit Rotterdam. Het doel is in de regel een oversteek naar Ipswich, Engeland wanneer dit onder de huidige Corona maatregelen nog te doen is. Soms wordt ook uitgeweken naar andere havenplaatsen in België of Nederland. Uiteindelijk finisht de vloot via IJmuiden op het IJ in Amsterdam waar het evenement wordt afgesloten met een eindfeest.

Onder de bezielende leiding van ervaren schippers en de bemanningsleden ervaren de Young Professionals hoe het er op een zeilschip op de Noordzee aan toe gaat.

EOC
BBZ