Masterskip onderzoekt mogelijkheden tweede schip

De landelijk erkende onderwijsorganisatie Masterskip kan de vraag voor haar educatieve wereldreizen niet meer aan. Nu het schooljaar weer op gang is blijven de aanvragen maar doorlopen. Omdat de reizen allang zijn volgeboekt komen de leerlingen op een wachtlijst. En deze wachtlijst blijft maar groeien. Masterskip wil de trainees graag hun eerste wereldreis onder schooltijd aanbieden en is daarom op zoek naar uitbereiding van haar capaciteit.

10 jaar ervaring
Al bijna 10 jaar vaart Masterskip met middelbare scholieren de wereld rond. De trainees varen 5 tot 6 weken mee op Tall Ship Wylde Swan, terwijl ze aan boord regulier onderwijs volgen. Op het schip varen namelijk ook docenten mee die de trainees helpen met zelfstudie en ze kennis laten maken met de bijzondere gebieden die ze bezoeken.

Een corona-vrij schooljaar
Na een succesvol schooljaar met geen enkele besmetting aan boord staat Masterskip nu aan de start van een uitverkocht jaar. “Het is fantastisch om te zien dat de vraag naar onze reizen, ondanks de huidige situatie in de wereld, is blijven stijgen”, zegt Christophe Meijer, directeur van Masterskip. “Dit geeft ons de kans om uitbreiding van ons programma te verkennen”.

Een tweede schip
Hoe de uitbreiding er precies uit kan zien wil Masterskip nog niet uit de doeken doen. “Een tweede schip zou natuurlijk fantastisch zijn, maar dit schip moet natuurlijk wel passen bij ons onderwijsprogramma.” Het schip van Masterskip , de Wylde Swan, ligt nu in Harlingen voor een uitgebreide onderhoudsperiode. In november vertrekt het schip naar de Cariben, met aan boord 30 scholieren.

BBZ
EOC