Niets staat de Brandarisrace meer in de weg

Niets staat de Brandarisrace meer in de weg. De vergunning voor de 27e Kuiper Brandarisrace is binnen. Dit jaar is er een heel mooi finish-schip: de zeesleper de Holland. Dit in samenwerking met Stichting Guusjen van Terschelling. Naar een geschikt startschip wordt nog gezocht.

Ook De Bras heeft toegezegd dat de prijsuitreiking daar weer kan worden gehouden, dat belooft dus weer een ouderwets gezellig feestje.

Er staan op dit moment 62 schepen ingeschreven voor de race. Er is echter beperkt ruimte in de haven. Er kunnen nog een paar schepen bij, aan de havenmeester is het dan om te kijken of het ast en ze mee kunnen doen.

De Brandarisrace is een jaarlijkse zeilwedstrijd voor traditionele zeilschepen die van Harlingen naar Terschelling gaat en waarvan de eerste in 1994 werd georganiseerd ter ere van het 400 jarig bestaan van de vuurtoren Brandaris. Het maximum aantal deelnemers bedraagt 80, omdat er niet meer schepen in de haven van Terschelling terecht kunnen.

Kijk hier voor meer info op de vernieuwde website, gebouwd door Derk-Jan Dijkstra

BBZ
EOC