Cape Horn Engineering rekenen aan de rompvorm van de EcoClipper

Maritieme technologieconsultants Cape Horn Engineering kondigen hun betrokkenheid bij het ontwerp van het eerste EcoClipper-schip aan. Het EcoClipper-schip, dat zich baseert op de traditionele principes van het benutten van de wind voor de voortstuwing van schepen, zal emissievrij duurzaam vervoer gaan bieden voor vracht, passagiers en stagiairs over de hele wereldzeeën.

Lijnen van de snelste Nederlandse klipper Noach
De EcoClipper500 zal worden gebouwd in staal met moderne constructietechnieken, gebaseerd op het ontwerp van de succesvolle Nederlandse klipper Noach, te water gelaten in 1857. Terwijl het oorspronkelijke schip werd uitgeroepen tot het snelste Nederlandse zeilschip ooit gebouwd, wilde Langelaan, CEO van EcoClipper, verschillende rompvormen, om de beste prestaties voor het zeilvrachtschip te garanderen. Langelaan: “De historische archieven van Fop Smits Noach zijn omvangrijk. Met de expertise van Cape Horn Engineering zijn we in staat om het ontwerp van de romp zo af te stemmen dat het zo snel mogelijk kan varen, met optimaal ruimte voor vracht en comfort voor passagiers.”

Cape Horn Engineering
Computational Fluid Dynamics (CFD-technologie) is een cruciale ondersteuning voor scheepsarchitecten om ontwerpen te optimaliseren voor elementen als gewichtsbesparing, prestatievoorspellingen, vermindering van emissies en scheepsoptimalisatie. Cape Horn Engineering is een toonaangevend adviesbureau, gespecialiseerd in CFD en aanverwante maritieme technologieoplossingen.

De expertise van Cape Horn Engineering strekt zich uit tot het optimaliseren van het ontwerp van vele composietschepen, waaronder racejachten, zeiljachten, motorboten, superjachten en duurzame energiestructuren, voor klanten over de hele wereld. Ze vormen al meer dan 15 jaar de kern van op simulatie gebaseerde America’s Cup- en Ocean Racing-ontwerpcampagnes, waarbij ze altijd de grenzen verleggen. Evenzo hebben ze uitgebreide ervaring in de hydrodynamica van schepen, omdat ze de afgelopen 2 decennia betrokken zijn geweest bij het ontwerpen van jachten en schepen.

Optimalisatie van CFD-ontwerp
Cape Horn Engineering werd door EcoClipper gekozen als partnerbedrijf om het ontwerpteam te voorzien van deskundige CFD-analyse voor het ontwerp van hun eerste rompvorm. Er werd een ambitieus R&D-programma overeengekomen en uitgebreide CFD-simulaties voor 4 verschillende kandidaat-rompen werden uitgevoerd en vergeleken bij verschillende zeilomstandigheden om het ontwerp proces te vereenvoudigen.

Een van de grootste uitdagingen was het vergelijken van verschillende rompvormkandidaten zonder de hulp van een Velocity Prediction Program of VPP, waarbij alle hydro- en aerodynamische krachten in evenwicht zijn. Met een complex zeilplan bestaande uit drie vierkant getuigde masten, maximaal 29 zeilen (inclusief stunsails) en het maximale zeiloppervlak van ongeveer 1580m2, viel het genereren van een volledig aerodynamisch model buiten de scope van het project. Daarom moesten in de literatuur gevonden zeilcoëfficiënten voor soortgelijke zeilschepen worden gebruikt om een ​​relatie te geven tussen de drijvende kracht, zijwaartse kracht en het helling moment, zodat nauwkeurige berekeningen konden worden gemaakt voor de hydrodynamische prestaties van de verschillende rompvormen.

Lees hier over de verschillende rompvormen en hun prestaties