Race of the Classics voor Young Professionals van 12 tot en met 17 oktober

Van 12 tot en met 17 oktober wordt de De Race of the Classics voor Young Professionals gehouden, wanneer de Corona-maatregelen dit weer toestaan. Ieder jaar wordt door ruim 680 jonge talenten gevaren aan boord van meer dan 20 klassieke zeilschepen in allerlei soorten en maten.

De Young Professionals nemen deel aan een echte zeilrace op de Noordzee. De vloot historische zeilschepen vertrekt vanuit Rotterdam. Het doel is een oversteek naar Ipswich, Engeland, maar soms dwingen de weersomstandigheden tot andere routes. Uiteindelijk finisht de vloot via IJmuiden op het IJ in Amsterdam waar het evenement wordt afgesloten met een spetterend eindfeest.

Zeilervaring is niet nodig. Onder de bezielende leiding van ervaren schippers en de bemanningsleden ervaren de Young Professionals hoe het er op een zeilschip op de Noordzee aan toe gaat. De ‘Rees’ is inmiddels uitgegroeid tot de grootste zeilrace op klassieke zeilschepen in Nederland

BBZ
EOC