Inschrijving voor 46ste Enkhuizer Klipperrace op 9 en 10 oktober geopend

De Commissie Enkhuizer Klipperrace heeft in de situatie rond de COVID-maatregelen dit jaar wél de mogelijkheid gevonden om de 46ste Enkhuizer Klipperrace in het weekend van 9 en 10 oktober 2021 te laten plaatsvinden. De inschrijving voor deze wedstrijd is dan ook geopend.

Sinds 1975 een uniek spektakel
De Enkhuizer Klipperrace (sinds 1975) voor klippers en verwante scheepstypen wordt in samenwerking met Enkhuizer Watersportvereniging ‘Almere’ door de Commissie Enkhuizer Klipperrace georganiseerd.

De race bestaat uit twee races. Op zaterdag wordt de befaamde Drie Steden Race gevaren. Deze race start met de spectaculaire ankerstart in het Krabbersgat bij Enkhuizen. Vervolgens moeten twee van de drie daartoe aangewezen boeien worden gerond. Deze boeien liggen bij Medemblik, Stavoren en Urk. De finish is weer in het Krabbersgat.

Op zondag wordt een Olympische baan gevaren. De twee klassen starten direct na elkaar en de banen lopen gedeeltelijk in elkaar over, waardoor het veld de gehele race goed bij elkaar blijft om de deelnemers een geweldige wedstrijd te laten ervaren.

Over de mogelijkheden voor wal-activiteiten (palaver en feest) valt op dit moment nog niets te zeggen. Het programma zal op een later moment bekend gemaakt worden.

Uitslag laatste Klipperrace (2019)

  • De Zilveren Klipper is gewonnen door de “Welvaart” met schipper Frank Postma.
  • De Zilveren Schaal is gewonnen door de “Nicolaas Mulerius” met schipper Jan Vriesinga.
  • Het Zilveren Logboek is gewonnen door de “Eensgezindheid” met schipper Peter van Weelderen.
  • De Zilveren Haring is gewonnen door de “Nicolaas Mulerius” met schipper Jan Vriesinga.
  • De Jan Bakker Bokaal is aan Frank Postma uitgereikt voor zijn 40 jaar deelname.

Kijk hier voor meer info

BBZ
EOC