Provincie gaat rijksgeld voor Bruine Vloot niet voorschieten

Overijssel gaat het rijksgeld dat in oktober beschikbaar komt voor de Bruine Vloot, de professionele pleziervaart met traditionele zeilschepen, niet voorschieten aan Overijsselse schippers. Eind juli riep PVV-Statenlid Joeri Pool Gedeputeerde Staten op dat te doen, maar die zeggen dat ondersteuning van economische sectoren door de Rijksoverheid gedaan moeten worden.

De overheid heeft een steunpakket voor de Bruine Vloot van 15 miljoen euro klaarliggen, dat in oktober moet worden uitgekeerd. Maar veel schippers hebben te kampen met afzeggingen van met name Duitse gasten, doordat Nederland onder meer in juli op de Europese Coronakaart dieprood kleurde.

Om te voorkomen dat Overijsselse schippers failliet gaan, wilde Pool dat de provincie die schippers het geld alvast zou voorschieten. “Als wij als provincie dat geld voorschieten kost het ons niks, we krijgen dat dan van het rijk wel weer terug”, zei hij vorige maand. “Zonder dat geld overleven veel schippers deze zomer niet.”

Maar de provincie is dus niet van plan om het geld voor te schieten, blijkt uit de antwoorden die op de vragen van Pool zijn gegeven. Wel wordt een marketingstrategie voor de Bruine Vloot als varend erfgoed-icon van Nederland ontwikkeld. Er wordt samengewerkt met Friesland, Flevoland en Utrecht, na de zomer wordt dit verder verkend.

Lees het gehele artikel op de bron: RTV Oost

BBZ
EOC