Maersk’s methanolschepen de oplossing voor duurzame vrachtschepen?

Om 360.000 ton groene methanol te produceren, die Maersk onlangs aankondigde nodig te hebben voor acht nieuwe containerschepen, zal er meer groene stroom nodig zijn dan momenteel jaarlijks wordt opgewekt in thuisland Denemarken, zegt energieleverancier Eurowind tegen ShippingWatch.

Er zal op verschillende fronten een grote doorbraak nodig zijn om in de buurt te komen van wat Maersk heeft voorgesteld met zijn bestelling voor wat in grote lijnen wordt beschouwd als acht klimaatneutrale containerschepen. De schepen, die elk een laadvermogen van 16.000 teu krijgen en moeten varen op groene methanol, zullen ongekende hoeveelheden hernieuwbare brandstof nodig hebben, namelijk 360.000 ton groene methanol, om de doelstelling om klimaatneutraal te worden te halen.

Want hoewel de technologie voor de methanolmotor bestaat en zal worden geleverd door motorfabrikant MAN Energy Solutions, is de brandstoftoevoer een moeilijkere zaak. Op dit moment zijn er geen leveranciers op de markt die de brandstofvolumes kunnen bieden die nodig zijn voor de nieuwe Maersk-schepen zodra ze in 2024 het water op gaan.

“Onze eerste inschatting is dat wanneer e-methanol wordt geproduceerd voor acht schepen van die omvang, er meer groene stroom nodig zal zijn dan er jaarlijks in heel Denemarken wordt opgewekt. Het zal een wereldwijde taak zijn, waarbij de e-methanol waarschijnlijk zal worden geleverd door een aantal producenten”, vertelt hoofd Public Affairs & Media Relations Joachim Steenstrup aan ShippingWatch.

Lees het gehele artikel op de bron: Shipping Watch

Foto: PR/Maersk