Reddinsdienst bevrijdt Swaensborg van een jacht

Bij het binnenvaren van de haven van Schleimünde op woensdagavond 18 augustus is een zeiljacht onder de boeg gekomen van het tallship Swaensborgh. Omstreeks 17.50 uur waarschuwde de schipper van het 9,5 meter lange zeiljacht de reddingsdienst via de radio. Bij het binnenvaren van Schleimünde kwam zijn schip in aanvaring met de driemast topzeilschoener “Swaensborgh”. Op dat moment lag het 47 meter lange schip vast aan de pier voor passagiersschepen in Schleimünde.

Ondanks de aanvaring ongedeerd
De 83 jarige schipper van het jacht kwam met de schrik vrij. Hij voer alleen op zijn jacht. Het zeiljacht kwam vast te zitten onder de boegspriet van de “Swaensborgh” en raakte daarbij beschadigd. De voorstag liep schade op, maar de mast bleef staan en werd extra ondersteund. De reddingsboot “Hellmut Manthey” maakte met een sleeplijn het jacht vrij van het Tall Ship. De Swaensborgh had nauwelijks schade. De 20 mensen aan boord van het onder Nederlandse vlag varende tallship bleven ongedeerd.

De waterpolitie van Flensburg doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Foto: Die Seenotretter DGzRS

BBZ
EOC