Kustwacht staakt zoektocht naar mogelijk overboord geslagen man

De KNRM en de Kustwacht hebben op 17 augustus de zoektocht naar een man die mogelijk ten noorden van Texel overboord geslagen zou zijn van het Duitse cruiseschip Europa gestaakt. Dat gebeurde ongeveer om 17.55 uur. Op dat moment was het hele gebied volgens de Kustwacht zo goed als mogelijk afgezocht.

Wat er precies is gebeurd, is niet bekend. Woordvoerder Ron Corstanje van de Kustwacht laat weten dat de man niet in zijn hut was en dat vervolgens alarm is geslagen. Naast de inzet van meerdere reddingsboten, twee helikopters, een vliegtuig en enkele andere vaartuigen, zijn ook de schepen in de omgeving geïnformeerd over de zoektocht. Aan de schippers van die schepen werd gevraagd ook uit te kijken naar de vermiste man.

Weer
Er is sinds 13.30 uur gezocht in een gebied van twintig vierkante mijlen. De omstandigheden in het zoekgebied waren erg slecht met golfhoogtes van ruim 5 tot 6 meter hoog. Dit maakte het zoeken erg lastig, en vergde een grote inspanning van de bemanning om zich staande te houden. Passerende scheepvaart die zich in de buurt van het zoekgebied bevond, werd ook gevraagd uit te kijken naar de vermiste persoon.

Om ongeveer 17.55 uur werd de zoekactie beëindigd. Ook aan boord van het passagiersschip is de man niet gevonden. “De overlevingskans was voorbij en men heeft het gehele gebied zo goed als onder de weersomstandigheden mogelijk was afgezocht.”

Afbeelding: Marine Traffic

BBZ
EOC