Machinekamer sportvisser in Den Oever leeggeroofd

De machinekamer van kotter WR130 is vannacht in de haven van Den Oever leeggeroofd. Schipper Jan Rotgans, die de kotter gebruikt voor vaartochten over de Waddenzee, schat dat de schade aan het hart van zijn Johanna II ‘zomaar tien- a vijftienduizend euro’ bedraagt.

“De accu’s, de omvormers, de scheidingstransformator”, somt Rotgans op wat de dieven zoal hebben meegenomen. Ze zijn binnengekomen door een slotje door te slijpen, vertelt de schipper, die vermoedt dat ze met z’n tweeën of drieën zijn geweest. “Want die accu’s zijn loodzwaar.”

Toen hij vanochtend aan boord ging en het alarm hoorde, dacht hij eerst nog aan een defecte accu. “Dat gebeurt wel vaker.” Maar toen hij in de machinekamer keek, ontdekte hij dat er veel apparatuur was verdwenen. “Het was allemaal net nieuw”, aldus Rotgans. “Net een jaar oud.”

“Gelukkig heb ik vandaag wel m’n tochtje kunnen maken”

Morgen zal de machinekamer in oude glorie worden hersteld, al weet hij nog niet in hoeverre zijn verzekering de schade dekt. Op korte termijn wil hij zijn kotter beveiligen met camera’s. “Want ik ben bang dat ze terugkomen.” Tot het zover is, zal hij ook ’s nachts even poolshoogte gaan nemen.

Lees het gehele artikel op de bron: NH Nieuws

EOC
BBZ