EOC verzekert 20.000e vaartuig

Onlangs verwelkomde EOC het 20.000e vaartuig dat bij de onderlinge verzekerd is: mts Rival van de familie Van Strien. Die mijlpaal weerspiegelt de groei van de verzekeraar. Een groei die over de volle breedte zichtbaar is, vertelt Ton van Dongen, directeur Leden. “In de beroeps vaart groeien we geleidelijk, in de watersport zit de grootste groei.” Ferdy Hoekman, manager Marketing Communicatie en Advies, vult aan: “Ook bij de woonschepen, zowel liggend als varend, zien we nog steeds aanwas.”

Ambassadeurs
Het is geen toeval dat een binnenvaarttanker de 20.000e is. Binnen de beroepsvaart neemt die doelgroep het snelst toe. Van Dongen: “Als tanker eigenaren van collega’s horen dat wij ook in de tankvaart een goede service leveren, kloppen ze aan. De tankvaartondernemers die wij verzekerd hebben, fungeren in feite ook als ambassadeurs.” De premies zijn de afgelopen jaren over de hele linie gestegen. Reden voor ondernemers om op zoek te gaan naar een alternatief. “Ook in België hebben we steeds meer leden.”

Varende Vrienden
De toename bij de watersport is ook te danken aan de online zichtbaarheid, weet Hoekman. “We zijn sinds twee jaar veel actiever op internet en via social media. We hebben meer volgers en meer bezoekers op onze website Varende Vrienden van EOC, waar we nieuws en tips publiceren. Als merk zijn we vooral bekender geworden bij eigenaren met een sloep of zeiljacht, die niet uit de vaart komen. De (ex-)beroepsschippers kenden ons vanzelfsprekend al wel.”

Lees het gehele artikel op de bron: Binnenvaartkrant pag 17

BBZ
EOC