Een dagje zeilen met Mingle the Single

Numansdorp – Altijd al een keer willen zeilen op een groot, uniek zeilschip? Dan is dit is je kans! Op zaterdag 21 augustus neemt Mingle the Single haar vrijgezellen van 55+ mee op de bijna 30 meter lange Numansdorpse klipper ‘Hoop op Zegen’.

Vanuit de haven in Numansdorp vaar je vrijwel direct het Hollands Diep op, het voorportaal van Zeeland. En het Haringvliet, met zijn natuurgebieden zoals het eiland Tiengemeten. Het is een feest daar te varen! De Hoop op Zegen is één van de weinige grote zeilschepen die met grote regelmaat op de rivier te vinden is. De windrichting, het getijde en de overige grote scheepvaart maken het een spannende tocht!

Deze activiteit voor alleenstaanden van 55 jaar en ouder, is dé manier om nieuwe mensen actief te leren kennen, op een natuurlijke en relaxte wijze. Je kunt met elkaar aan de slag op het schip (wat overigens niet verplicht is) en er is voldoende tijd voor ontspanning en gezelligheid. Uiteraard wordt er ook voor een gevulde maag gezorgd.

‘De Hoop op Zegen’ is een nieuw gebouwd schip en in de vaart gekomen in 2002, dus voorzien van alle moderne comfort, maar gestoken in een traditioneel jasje. De eigenaren en fanatieke zeilers Hans en Nel zijn alweer 35 jaar actief in de zeilende passagiersvaart. Met ‘De Hoop op Zegen’ zeilen zij nog steeds alsof iedere dag een wedstrijddag is en zullen samen met de organisatie van Mingle the Single zorgen voor een onvergetelijke dag op het water!

Lees het gehele artikel op de bron: Hoeksch Nieuws