Chartervaart: samen sterk, alle zeilen bij

Het bleef schipperen met corona: onzekerheid over steun van de overheid en wanneer er weer gevaren kon worden. Dat maakt het lastig in de chartervaart. Hoe het uiteindelijk verloopt, kan niemand voorspellen. Maar zeker is wel dat het een ‘samen sterk’-gevoel oplevert in de zeilvloot. “Wie echt in de problemen zitten, kunnen we nog niet zien”, zegt Joost Martijn, woordvoerder van de pas opgerichte Stichting Promotie Hollandsche Zeilvloot. “Schippers geven niet snel op. Maar dat is wel ten koste gegaan van de bedrijven en schepen. Er zijn bijvoorbeeld refits uitgesteld.”

Personeel
De schepen gaan achteruit. “Er zijn al meerdere schepen verkocht aan particulieren”, vertelt Martijn. “Dat gebeurde al, de marges zijn klein in de chartervaart.” Om een goed seizoen te hebben, moet je een stevig aantal vaardagen hebben. Tachtig vaardagen zijn minimaal nodig voor een dagtochtenschip en voor meerdaagse reizen begint het bij 120. Als je veel catering aanbiedt, verdien je weer wat beter.

Eigenlijk is ook 2021 een verloren jaar. Normaal staan er al veel boekingen voor het lopende jaar en komen er gaandeweg nog boekingen bij. Het is nu bovendien lastig om personeel te krijgen. “Maten en schippers hebben niet gewacht tot corona voorbij was”, stelt Martijn. “Ze zijn wat anders gaan doen. Daardoor is personeel duurder.”

Lees het gehele artikel van Evert Bruinekool op de bron: Binnenvaartkrant pag 45

Afbeelding: screenshot van de Binnenvaartkrant

BBZ
EOC