Fair Ferry steekt de Atlantische Oceaan over

Afgelopen maand is Fair Ferry begonnen met de verkoop van de reizen naar en van de Nieuwe Wereld. Eind 2022 steken we met de tweemast brik Morgenster van wal om vanuit Nederland zo goed als emissievrij naar Zuid Amerika en het Caribisch gebied te zeilen. In het najaar waait er een stabiele passaatwind van oost naar west over de Atlantische Oceaan. Dit is hét moment om de oversteek te gaan maken. Begin 2023 varen we weer terug. In zeven etappes zeilen we van Rotterdam via Lissabon naar Zuid Amerika en hoppen van daar langs de Caribische eilanden via Bermuda en de Azoren terug naar Europa. Eén etappe springt er duidelijk uit in populariteit: de etappe Lissabon – Cayenne is al bijna helemaal volgeboekt.

Fair Ferry is heel verheugd dat er zo veel enthousiasme is voor trans-Atlantisch passagiersvervoer per zeilschip! Het is heel erg leuk om de verscheidenheid aan mensen te zien die meevaren en hun beweegredenen om aan boord te stappen. Veel wilden altijd al eens een grote oversteek met een zeilschip maken, sommige gaan zelfs alle zeven etappes met ons mee. Andere gebruiken het schip om hen op een duurzame manier naar Zuid Amerika te brengen en vervolgen vanaf daar hun reis over land voort te zetten.

Voor mensen die deze oversteek willen maken zijn er nog een paar plekjes beschikbaar. En anders is de spectaculaire oversteek van Sint Maarten terug naar Rotterdam een meer dan volwaardig alternatief!

Kijk hier voor meer info

BBZ
EOC